Reuzenberenklauwen duurzaam bestrijden

Van invasieve exotische plant naar schitterende inheemse bloemenweiden

Een plant met risico′s

De Reuzenberenklauwen zijn vervelende invasieve exotische planten waardoor mensen en dieren het gevaar lopen ernstige huidirritatie of zelf brandblaren op te lopen na direct contact met de plant. De gevolgen zijn behoorlijk ernstig en bij VermiService zijn we van mening dat voorkomen beter is dan genezen en daarom bieden we exotenbestrijding als één van onze diensten.

aanpak ter bestrijding

Het bestrijden van Reuzenberenklauwen is voor alle beheerders op de meeste locaties noodzakelijk kwaad i.p.v structurele bestrijding. Het ontbreekt velen aan financiële middelen, tijd of kennis en soms is men zelfs van mening dat er niets meer aan te doen is. De kosten kunnen behoorlijk oplopen en met grote machines word meestal meer schade aangericht aan de directe omgeving. VermiService maakt graag het verschil door een zeer scherpe inventarisatie en planning, een totaal andere aanpak met als resultaat echte bestrijding met als bijkomend voordeel een verbeterde inheemse flora.

Onze missie is het veilig maken en houden van buitenruimten, recreatiegebieden en natuurgebieden zodat inwoners en bezoekers geen risico meer lopen in contact te komen met de invasieve exotische Reuzenberenklauwen. We transformeren een gebied vol exoten in een aantal jaar tot inheemse ecologisch waardevolle plek, duurzaam, mooi en veilig.