Bodemverbetering

Een gezonde bodem voor gezonde planten, bomen & gras

Natuurlijke bodemverbeteraar

Ook voor het verbeteren van bodems werkt VermiService samen met de natuur, dat houdt in dat we geen kustmatige meststoffen toevoegen. Als een bodem verbeterd moet worden dan ontbreken meestal natuurlijke processen. Deze ontbrekende zaken zoeken wij op door te inventariseren, vervolgens zetten we de te verbeteren zaken op een rij en geven hierover advies. We maken de bodem gezond door een lange of korte termijn oplossing toe te passen welke geschikt is voor de situatie en gebruiken hiervoor wormen, dood hout, herfstblad of bepaalde mixen vermicompost.

Bladafval terug als voedingsbron

Bij VermiService vinden we het enorm belangrijk met klein materieel te werken en het liefst zoveel mogelijk te voet om de natuur echt te beschermen. Dat betekend dat ons werk geen of zo min mogelijk schade aan de bodem veroorzaakt. Om de bodem een zetje in de rug te geven zal VermiService op verzoek o.a. terreinen, tuinen en openbare gebieden verbeteren door een laag herfstblad of bladmulch aan te brengen en daarbij een bepaalde hoeveelheid wormen uit te zetten. Bomen en struiken hebben de vele voedingstoffen, schimmels en bacteriën heel hard nodig voor een gezond bestaan.

Boomspiegels

Boomspiegel verbetering is ook een onderdeel van bodemverbeteringen. Veel boomspiegels zijn veel te klein, de bomen staan in klei of zandgrond en hebben maar weinig voeding. Afgevallen blad word opgeveegd en komt dus ook nooit als voeding terug bij de wortels. Regenwater stroomt veelal het riool in en het kleine beetje vervuilde water wat wel de wortels bereikt heeft geen beste invloed op een gezonde groei. Door 2 a 3 keer per jaar vermicompost te strooien, injecteren of spoelen, en door wormen toe te voegen, krijgen de bomen natuurlijk onderhoud die ze nodig hebben.

Onze missie is om overal grotere, gezonde en mooie planten en bomen te zien, die zorgen voor verkoeling, wateropname, verdamping en verse zuurstof. Samen kunnen we onze leefomgeving mooier en gezonder maken, beter voor het milieu en dus beter voor ons allemaal.