Groendak herstel & onderhoud

Mooie & gezonde groene daken voor ieder budget

Gezonde groene daken

Een groendak laten aanleggen is een duurzame keuze, maar één keer per jaar onderhoud is gewoonweg niet voldoende om het beste resultaat te behouden. We willen tenslotte een gezond, mooi en nuttig groen dak. Ieder dak is anders, schaduw, zon, grote kans op ongewenste zaailingen uit de omgeving, substraat dikte of een aanwezige waterbuffer, allemaal invloeden welke het type onderhoud bepalen. VermiService neemt al uw zorgen uit handen en maakt van uw groendak weer een gezonde groene omgeving.

Groendak herstel

Een groendak leeft en kan soms door diverse factoren beschadigd raken, deels sterven of overwoekerd en verdrongen worden door vervelende zaailingen van ongewenste flora. We hebben diverse unieke methoden om bepaalde problemen op te lossen. Zo werken we o.a. aan een gezond bodemleven en gebruiken we alleen natuurlijke producten voor herstel. Een aantal inheemse sedum soorten kweken we zelf voor herstelwerkzaamheden en grotere hoeveelheden halen we bij erkende kwekers.

Groendak onderhoud

Een groendak is leuk maar voor een prachtig groendak is meer aandacht gewenst. Om te voorkomen dat grote oppervlakten na een aantal jaar vervangen moeten worden zorgt VermiService voor een goede meerjaren onderhoudsplanning van uw groendak. We verversen stukjes bodem op uitgeputte stukken, plaatsen waar nodig nieuwe sedum planten, gebruiken zeer goede voeding en bodemleven om de bodemlaag van uw groendak zo gezond mogelijk te maken en houden.

Onze missie is om overal mooie groene ruimten beter te laten ontwikkelen. Sedum groendaken met of zonder waterbuffer, ecologisch waardevolle daken door te kiezen voor bloemenweiden of bijen en vlinder eilanden voor het beschermen van kwetsbare dierensoorten. Iedere vierkante meter groendak is waardevol voor de natuur en het milieu.