Hagen en heggen

mooier, gezonder en goedkoper dan schuttingen

Voordelen van hagen en heggen

De afgelopen jaren is er voor o.a. vogels meer aandacht in de media. Met veel soorten gaat het niet goed en dat is merkbaar. VermiService probeert het tij te keren door zoveel mogelijk hagen en heggen als erfafscheidingen te plaatsen i.p.v. schuttingen. Een haag of heg heeft vele voordelen ten opzichte van een schutting. Een haag zorgd voor koelte tijdens warme perioden, het neemt water op tijdens natte perioden, het vangt fijnstof, de planten bieden vogels en andere dieren schuilgelegenheid en mensen voelen zich beter in een groene omgeving.

Onderhoud

Veel gegeven argumenten zijn "een haag moet onderhouden worden" of "dat kost me teveel tijd" en "die planten nemen alle ruimte van mijn tuin in beslag". Allemaal deels waar, of kan het toch anders? VermiService kan dit onderhoud voor u uitvoeren! Het kost u dan geen tijd meer en u behoudt uw huidige haag voor een beter milieu en plezierige leefomgeving. Tevens is het onderhoud bijna altijd goedkoper dan een schutting en het onderhoud daarvan. Vraag om de mogelijkheden, samen sparen we ons milieu!

Planten keuze

We kijken bij iedere situatie welke haag planten passen in de omgeving, schaduwrijk, zonnig, vochtig, bosrand, erf afscheiding of privacy een kleine haag in de tuin of grote parkeerplaats inrichting. Veel VvE′s (Verenigingen van Eigenaars) hebben redelijke stukken grond rondom appartementen complexen waar vaak geweldige plekken zijn voor vogels maar waar beschutting ontbreekt. Bij VermiService kiezen we bijna altijd voor inheemse soorten, zodat de natuur geen last ondervindt en inheemse dieren echt kunnen profiteren van onze keuzes.

Onze missie is om met al onze klanten de inheemse natuur te versterken, terwijl we zelf kunnen genieten van een mooie en gezonde omgeving, voor particulieren en groot grond bezitters, ook in natuurverbetering en bescherming is iedere vierkante meter waardevol.