Bloemrijke graslanden en kruidenvelden

biodiversiteit en klimaatadaptatie

Het gaat al jaren slecht met de biodiversiteit. Wetenschappers luiden regelmatig de noodklok en toch bereikt dit vaak maar weinig burgers, of de urgentie is snel weer uit het oog verloren. VermiService probeert er alles aan te doen om het tij te keren door grasvelden om te vormen tot schitterend inheems kruidenrijk grasland en natuurlijke oevers.

Natuurlijke ruimten in stedelijk gebied

gezonde buitenruimten dicht bij huis

Steeds meer mensen krijgen begrip en respect voor de inheemse flora en fauna, de natuur. Door het inrichten van bloemenvelden of kleine stukjes kruidenrijk grasland in ongebruikte hoekjes en randen zorgen we ervoor dat belangrijke insecten voldoende voedsel kunnen vinden om te overleven, ze kunnen schuilen voor hun natuurlijke vijanden of slecht weer.

Herstellen van biodiversiteit

habitat verbetering voor gezonde natuur

We bevorderen de biodiversiteit op allerlei manieren bij al onze klanten maar er is redelijk snel heel veel te verbeteren door stedelijke grasvelden om te vormen met prachtige bloemrijke kruiden. Het is veel effectiever als we de natuur zelf laten werken en wij proberen voor onze klanten alleen wat te sturen.

Participatie met omwonenden

samenhorigheid en in beweging

In de bebouwde omgeving werken aan biodiversiteit gaat geweldig hand in hand met participartie. Door bewoners te betrekken bij het gebied, door samen zaden te oogsten en zaaien, woekeraars onder controle te houden, na een maaibeurt samen te harken en tegelijk gezellig in gesprek te zijn en in beweging te blijven. Samenwerken aan een natuurlijke buitenruimte is gezond voor jong en oud.

Educatie en bescherming

Voor toekomstige generaties

De natuur dichter bij huis, zorginstelling, bedrijf of school te brengen is er veel te leren, te zien, te voelen en te ruiken. Kruidenrijke graslanden en natuurlijke oevers trekken prachtige dieren aan en geven ieder seizoen een ander beeld. Door veel bladoppervlak vangt het meer fijnstoffen af, het helpt tegen hittestress tijdens hete zomers en de bodem werkt als spons bij hevige regenval.